sâmbătă, 20 august 2016

Despre desen si desenator

Fiind absolventa de arhitectura – probabil ultima generatie care a mai tinut rapidograful in mana (!suna a dinozaur, dar aparentele inseala!) :D – am ramas cu aceasta pasiune pentru desenul traditional. Dar trecand prin diverse situatii, am ajuns la concluzia ca desenul traditional este mult mai mult decat un simplu desen facut cu creionul sau tras in tus, in lipsa tehnologiei moderne. Desenatul in sine este un mod de viata, de a gandi, de formare a personalitatii, de dezvoltare a unei scari de valori s.a.
Asadar, eu sunt pentru desenul traditional si il voi prezenta in blog asa cum il cunosc eu mai bine. Sunt de acord si cu tehnologia moderna. Are si ea un rol bun, mai ales cand este folosita cu masura si corect.
Ce mai tura-vura, sa trec la treaba!

            Intai si intai, studiaza si documenteaza-te, exerseaza, distreaza-te! Joaca-te in timp ce te pregatesti! Cum zice latinul: Pro Patria est, ludere dum videmur (Pare ca ne jucam, dar ne pregatim pentru a servi Patria - armata romana exersa cu sabii din lemn). Asa si cu desenatorul: mazgaleste si deseneaza, dar poate intr-o zi iese un mare designer sau proiectant la o firma renumita. :)

Primul lucru din desen: invata sa tii creionul in mana si deja ai castigat enorm. :) Nu doar ca si copil mic, ci si ca adult. Cu cat reusesti sa tii creionul mai bine in mana, cu atat iti va fi mai usor sa desenezi: depui mai putin efort in rezistenta unei pozitii mai mult sau mai putin incorecte, deci nu oboseste mana atat de repede, iar liniile ies mai naturale, nu fortate, prea concentrate (sau calculate, ca la calculator :) ). Si iata primul castig in fata computerului: naturaletea, vibratia liniilor. Pe romaneste, zici ca misca! :)

- va urma -
 ‪avacomicink‬ 

Un comentariu:

  1. Hello . Want to share your blog with the world? To find people who share the same passions as you? Come join us.
    Register the name of your blog URL, the country
    The activity is only friendly
    Imperative to follow our blog to validate your registration
    We hope that you will know our website from you friends.
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Have a great day
    friendly
    Chris
    please Follow our return
    All entries will receive a corresponding Awards has your blog
    ++++
    Bună ziua. Doriți să distribuiți blog-ul dvs. cu lumea? Pentru a găsi oameni împărtășesc pasiunile Saami care, ca tine? Vino alături de noi.
    Înregistrați numele de URL-ul blogului, țara
    Activitatea este doar prietenos
    Să urmeze blog-ul imperativa nostru pentru a valida înregistrarea
    Sperăm că veți ști de pe site-ul nostru vă prieteni.
    http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
    Au o zi mare
    prietenos
    Chris
    Urmați-vă rugăm să ne întoarcem
    Toate intrările vor primi premii corespunzător a blog

    RăspundețiȘtergere